Visithundested-Gb Hundested oversigt

Hundested
et besøg værd
.

Visithundested-De

Forside

 Kikhavn

 Lynæs

 Sølager

Torup

 Skansen

Knuds hus

Nødebohuse

Krydstogt

Aktiv fritid

Skove

Hjælp
v/sygdom

Kontakt

Hvem er jeg

Foto & Video

Turkort

 Åbningstider for Knud Rasmussens Hus, fra påske til og med  efterårsferien uge 42.
Alle dage kl. 11-16 (mandag lukket,  undtagen på helligdage)

 Entré: Voksne 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Omvisninger  900 kr. pr. time mod forudbestilling. Billetten er samme dag også  gyldig til Krudtværket. Grupper modtages uden for sæsonen mod  forudbestilling på  tlf. 47 72 06 05   
 Se mere på Web-site  Knud  Rasmussen

Huset har en fantastisk udsig da det ligger på en bakke  ovenfor klinten, hvorfra der føre en trappe til stranden, i klart  vejr  kan man se til såvel Hesselø som Rørvig, ikke langt  derfra ligger Spodsbjerg fyr og imellem det og huset er der i  1936  opført en mindevarde, alle stenene kommer fra  forskellige  lokaliteter i Grønland.

Huset blev ramt af en voldsom brand i oktober 2011 men er  blevet genskabt, og Knud Rasmussens ”arbejdshule” med pejs  og varme farver, er for første gang blevet åbnet for publikum.

I Nørregade ved det gamle Rådhus (nu bibliotek) står en  buste af Knud  Rasmussen.

Området indbyder til at man - ud over at besøge huset - giver  sig tid til at gå en tur i det smukke og spændende landskab.  

 Spodsbjerg Fyr.
Fyret blev etableret i 1845 men er udskiftet flere gange, det nuværende fyrtårn blev bygget i 1907. Fyret er kun 9 meter højt, men da det  ligger på en 30 meter høj moræneklint, kan lyset ses af skibe 40 km. ude. Fra klinten ved fyret kan man,  
i godt vejr, se Hesselø, Rørvig og  Kullen i Sverige.  

Under II verdenskrig havde tyskerne et kystbatteri ved fyret, hvor der var stationeret ca. 100 tyske soldater til at betjene de 4 kanoner med en skudvidde på 18 km.

Fyret som det oprindeligt så ud.

Spodsbjerg fyr.

Knud Rasmussens hus, genopbygget efter branden i 2011, er et velbesøgt museum.

Knud Rasmussens hus’ historie.
Huset er beskrevet som en sommer residens, men det var først og fremmest et arbejdshus som Knud Rasmussen benyttede mellem sine mange ekspeditioner. Huset blev bygget under 1. Verdenskrig medens Knud Rasmussen var på sin 2. Thule-ekspedition, det er tegnet af arkitekt Helge Boisen-Møller i engelsk landstil og stod færdigt i 1917.
Knuds enke, Dagmar,  overdrog grund med hus og indbo til kommunen i 1939, dengang Torup Kommune, siden har det fungeret som  mindestue og museum.  


Efter en voldsomme brand i oktober 2011 er huset nu blevet genskabt med de originale farver og udtryk fra Knud Rasmussens tid. Polarforskerens ”arbejdshule” med pejs og varme farver åbnes for første gang for publikum. Der er altså god grund til at spadsere en tur i det storslåede landskab og kigge indenfor i polarforskerens arbejdshus.


Museets besøgstal er steget støt gennem årene, så det i dag er svært at håndtere de mange gæster.

Derfor drømmes der om at bygge et helt nyt Knud Rasmussen Museum i Hundested, og helst på havnen med havudsigt.
Derved kan den den samlede historie omkring Knud Rasmussen bedre formidles, hvilket er svært med de rammer der er i huset i dag.

Knud Rasmussens hus.

Til  Top

Se stort kort på Open Street Map